Kwaliteit & Duurzaamheid

Duurzame producten

Wij vinden het welzijn van het dier zeer belangrijk. Daarom moeten de dieren tijd en ruimte krijgen om te groeien in een stressvrije omgeving. Naast de welzijn van het dier zorgt deze omgeving ook voor het lekkerste vlees. Meat Up werkt daarom samen met leveranciers die vlees met verhaal leveren: kwaliteitsrassen, voldoende bewegingsruimte en natuurlijke voeding zijn daarbij een must. wij zijn dan ook trots om ambassadeur te mogen zijn van Hijdra original. 

al onze rund producten komen van Heijdra dubbel doel koeien, maar wat is een dubbel doel koe? 

Een deel van de Hollandse melkkoeien is na haar carrière als melkkoe erg geschikt om nog te zorgen voor een mooi stukje kwaliteitsrundvlees. Daarmee dienen deze koeien een dubbel doel, namelijk de productie van melk en van een goed stukje vlees. Hier komt de term Dubbel Doel Koe vandaan.

HEIJDRA VLEESVEE

Heijdra Vleesvee is een veelzijdig bedrijf met als thuisbasis een duurzame rundveehouderij in IJsselstein. Edwin en Anita: “Wij kopen volwassen runderen aan van bedrijven in Nederland en onze buurlanden. De dieren verblijven enkele maanden op ons bedrijf voordat ze via de ambachtelijke slagers of horeca-ondernemers naar de Nederlandse consumenten gaan. Al onze dieren verblijven in een comfortabele ruime hellingstal op stro. Wij zijn een van de initiatiefnemers van de Keten Duurzaam Rundvlees, waarbij verschillende vleesveehouders, slachterijen, grossiers, slagers en andere afnemers van kwaliteitsrundvlees zijn aangesloten.

https://heijdravleesvee.nl/

LOW WASTE

We streven uiteraard naar no waste maar een beetje afval is nog onvermijdelijk. Om de impact op het milieu te minimaliseren doen we het nodige. hieronder een aantal initiatieven die voor onze erg belangrijk zijn!

Borden en bestek

Op festivals en caterings werken wij met 100% biologisch afbreekbare en gerecyclede producten. Ons bestek is gemaakt van “PLA” gewonnen uit cassave en onze bakjes en servetten van 100% gerecycled papier

Doggy Bag

Eten weggooien vinden we zonde. Overgebleven eten geven we daarom graag mee in doggy bags, zo geniet je nog een tweede keer van onze bbq kunsten en gooien we minder weg.

Sluit Menu